Hasan Gök

~kodlamaya, hayata ve şeylere dair yalan yanlış düşünceler içeren kişisel blog~

Central Administration Sitesine Ulaşamama Problemi

31 July 2014

Bugün yine canımız cananımız SharePoint‘in bir sorunuyla karşılaşıp çözümünü tecrübe ettiğim için not etmek istedim.

2 adet SharePoint sunucusu bulunan farmımızdan, bu sunuculardan bir tanesini çıkarmamız gerekti. Her iki sunucu üzerinde de Central Administration (kısaca CA) sitesi bulunuyordu, ancak CA sitesine ulaştığımız adres (url) farmdan çıkaracağımız servera işaret ediyordu. Farmda kalacak sunucu üzerinde de Central Administration bulunduğundan ve çıkarma işlemini “SharePoint 2010 Products Configuration Wizard” ile yapacağımızdan, iç taraftaki güncellemeleri SharePoint yapacaktır diye düşünmüştüm. Tabi ki yanılmışım 🙂

Sunucuyu farmdan çıkardıktan sonra artık CA sitesine ulaşılamıyordu. Sorunu çözmek için aşağıdaki yolu izleyebiliriz:

1. Farmda kalan sunucuda SharePoint 2010 Products Configuration Wizard‘ı çalıştırıp ilerlerken Host Central Administration Web Application başlığına geldiğimizde aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi “Use this machine to host the web site” seçiyoruz.

Use-this-machine-to-host-the-web-site

2. SharePoint 2010 Products Configuration Wizard başarıyla tamamlandığında CA sitesinin url’ini başarıyla güncellediğini görüyoruz. Ancak Finish‘e tıkladığımızda halen eski url’i açmaya çalışıyor. Aynı şekilde başlat menüsündeki Central Administration linki de bizi eski sunucuya göndermeye çalışıyor. Daha enteresan olanı tarayıcımızda http://yenisunucu:yeniport şeklinde ulaşırsak sayfa görüntülenemezken, http://yenisunucu:yeniport/default.aspx şeklinde yazdığımızda sayfaya ulaşabiliyor.

3. Bu aşamada default.aspx ile birlikte CA sitemizi görüntüleyip System Settings > Configure Alternate Access Mappings bölümüne geçiyoruz. CA için oluşturulmuş ve eski sunucuyu işaret eden kayıtları düzenleyip, eski url’leri yenileriyle değiştirip kaydediyoruz.

4. Bu aşamada herşeyin tamamlanmış olmasını bekliyoruz. Evet, kontrol ediyoruz… Tabi ki halen eski sunucuya yönlendiriliyoruz 🙂 Şimdi de regedit.exe programını çalıştırıp şu yolu izliyoruz:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Web Server Extensions\14.0\WSS\

5. Buradaki CentralAdministrationURL değerini http://yenisunucu:yeniport/ şeklinde değiştirip kaydediyoruz.

Artık CA sitesi yeni adresinden ve tüm linkler aracılığıyla erişilebilir durumda.

İyi çalışmalar.