Hasan Gök

~kodlamaya, hayata ve şeylere dair yalan yanlış düşünceler içeren kişisel blog~

SharePoint Arama Sonuçlarında PDF Dosyaları

16 April 2014

search-pdf

Doküman kütüphanemizde yüklü bulunan PDF dosyalarına SharePoint aramaları vasıtasıyla ulaşırken şöyle bir sorunla karşılaştık: Arama sonuçlarındaki linkler dosyalarımızı değil, ilgili dosyanın DispForm.aspx linklerine işaret ediyordu. Bu durum Word, Excel gibi doslayar için söz konusu olmadığından DispForm.aspx sayfası yerine, direk PDF dosyalarımızı işaret etmemiz bir zorunluluk haline geldi.

Adobe tarafından sunulan ve PDF dosyalarının Windows hizmetleri tarafından indekslenebilmesini sağlayan iFilter paketiyle ilgili birkaç deneme yapsam da bu yöntemde başarı olamadım. Sonrasında yaptığım araştırmalar doğrultusunda aşağıdaki adımları izleyerek arama sonuçlarındaki PDF dosyalarını direk linkleyebilmeyi başardım.

İlk olarak yapmamız gereken Central Administration > Manage Service Applications > Search Service Application yolunu izleyip Crawling başlığı altından File Types linkine tıklayarak PDF‘yi bir uzantı olarak eklemek.

new-file-type

Bu işlemden hemen sonra Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) altında bulunan Services *uygulamasını çalıştırıyor ve *SharePoint Server Search 14 servisini yeniden başlatıyoruz (Restart).

Daha sonra Central Administration > Manage Service Applications > Search Service Application yolunu izleyip Crawling başlığı altındaki Index Reset linkine tıklıyor ve tüm indekslenmiş içeriğimizi sıfırlıyoruz. Bunun ardından Content Sources linkine tıklatıp “Start Full Crawl” diyor ve içeriğimizin büyüklüğüne göre uzunca bir süre bekliyoruz.

Full Crawl tamamlandıktan sonra arama sonuçlarındaki PDF içerikleriniz de direk olarak ilgili dosyaya işaret ediyor olacak.