Hasan Gök

~kodlamaya, hayata ve şeylere dair yalan yanlış düşünceler içeren kişisel blog~

InfoPath Formlarından Ekran İpucunu (Tooltip) Kaldırma

06 December 2013

infopath-logo

Efendim gün geçmiyor ki müşterilerimizden yeni bir istek gelmesin 🙂 Microsoft InfoPath ile özelleştirdiğim bir SharePoint formu için, formu doldururken rahatsızlık verdiği gerekçesiyle, ekran ip ucunun (tooltip) kaldırılması istendi. Bu alanların zorunlu olmaları yerine, çeşitli kurallar yardımıyla boş geçilememesini sağlayacakken aşağıdaki gibi iki çözüm çıkageldi.

İlki tavsiye edilen bir çözüm yöntemi değil. Çünkü hem dokunmamamız gereken “14\TEMPLATE\LAYOUTS\INC” klasörü içindeki “ifsmain.css” dosyasını düzenlememiz ve “.errorDiv” sınıfını bulup aşağıdaki değişikliği yapmamız gerekiyor. Bu değişiklik ihtiyacımızı görecek olsa da bundan sonra InfoPath ile oluşturacağımız tüm formları etkileyecek bir duruma sebep oluyor, ki bizim isteğimiz sadece ilgili formumuzda bu değişikliği gerçekleştirmek.

Tam burada ikinci yöntem devreye giriyor. Aşağıda gördüğünüz şekilde, tasarladığımız InfoPath formunda Publish menüsünden “Export Source Files” diyor ve dosyalarımızı bir klasör içerisine kaydediyoruz.

infopath-publish

Daha sonra dosyalarımız içerisinden “view.xsl” adlı dosyayı bulup bir metin editörüyle düzenliyor ve “</body>” etiketinin hemen üzerine aşağıdaki CSS kodlarını ekliyoruz:

<style title="myCustomStyleSheet" type="text/css">
	.errorDiv{display:none !important;}
</style>

Bu değişikliği yapıp dosyayı kaydettikten sonra “manifest.xsf” dosyasına sağ tıklayıp Tasarla (Design) diyor ve formumuzu yayımlıyoruz (publish). Artık bu ekran ipuçları (uyarı, tooltip) müşterimizin canını sıkamayacak 😉

Kolay gelsin.