Hasan Gök

~kodlamaya, hayata ve şeylere dair yalan yanlış düşünceler içeren kişisel blog~

Active Directory Kullanıcı Resimlerinin SharePoint'e Aktarılması

03 November 2013

Daha önce yaşadığım bir problemi düzeltmek için yazdığım yazıda haberini vermiştim. Bu yazıda işin aslını, Active Directory‘deki kullanıcı resimlerinin SharePoint User Profile ile nasıl senkronize edileceğini yazacağım.

İlk olarak yapmamız gereken SharePoint Central Administration‘ı açıp Application Management > Manage Service Applications > User Profile Service Application yolunu izlemek. Buradan People başlığı altındaki Manage User Properties linkine tıklayıp, “Picture” isimli özelliği düzenliyoruz. Açılan sayfada “Add New Mapping” bölümünden Active Directory bağlantımızı seçiyor ve “Attribute” alanına “thumbnailPhoto” değerini seçiyoryuz. Bunu seçebileceğimiz bir alan yoksa elle de yazabiliriz. Daha sonra Add butonuna basıp OK diyerek değişikliğimizi kaydedip sayfadan ayrılıyoruz.

Yukarıda yazdığım aynı yolu izleyerek bu kez Synchronization başlığı altındaki “Start Profile Synchronization” linkine tıklıyor ve “Start Full Synchronization” seçiyoruz. Burada Active Directory‘deki bilgiler SharePoint User Profile‘a senkronize edilmiş oluyor. Senkronizasyon da tamamlandıktan sonra SharePoint Management Shell‘i açıp aşağıdaki kodu çalıştırıyoruz:

Update-SPProfilePhotoStore -CreateThumbnailsForImportedPhotos 1 -MySiteHostLocation http://MySiteURL

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, yine yukarıdaki aynı yolu izleyerek My Site Settings başlığı altından Setup My Sites linkine tıklayıp, bu sayfadaki “My Site Host Location” alanında yazan değeri yukarıdaki kodda ilgili yere doğru bir şekilde yazmak. Yoksa çözümünü buraya belirttiğim şekilde hata düzeltmek zorunda kalabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra kullanıcı resimleriniz profillerine senkronize edilmiş olacak. SharePoint kişi arama sayfasında da bu resimlerin görünebilmesi için Search Service Application‘da Full Crawl yapmanız gerektiğini de söyleyerek yazımı bitireyim.

Başka bir konuyla başka bir yazıda görüşünceye dek, esen kalın…