Hasan Gök

~kodlamaya, hayata ve şeylere dair yalan yanlış düşünceler içeren kişisel blog~

Müzik Müzik Müzik...

18 May 2009

Facebook’ta rastladım bu vidyoya ve hayran kaldım. Bu sayfalarda da sizlerle paylaşabilmek için akilli.tv’ye yükledim. Açıklamasında aynen şunları yazmış Facebook’a ekleyen arkadaş:

Düşünün! Bir Deejay dünyanın çeşitleri bölgelerinde sokak çalgıcılarına (müzisyenlerine) bir parçayı aynı tonlarda çaldırıyor ve kaydediyor. Daha sonra tüm bu kayıtları hem görsel hem de işitsel olarak mixliyor (karıştırıyor). Ve bakın ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor. 🙂 Gerçek bir prodüktörlük ve yaratıcılık örneği nasıl oluyor anlayacaksınız.

Şimdi o yaratıcılık örneğini görelim isterseniz. Sonuna kadar izlemenizi (özellikle dinlemenizi) şiddetle tavsiye ediyorum.

Müziğe ara vereli ne kadar oldu diye düşündüm yukarıda verdiğim vidyoyu izlediğim zaman. Bilgisayar başında geçirdiğim sürelerin en heyecanlıları en eğlencelileri “Acid Music Studio” adlı programı keşfedip bilgisayarımı küçük bir stüdyoya dönüştürdüğüm zamanlardı sanırım. Şimdi bir düşündüm de ne günlerdi. Beat’ler havalarda uçuşurdu. Güzelim şarkılara ayrı bir hava verirdim. Harddiskim yandığında hepsi kül olmasaydı keşke, paylaşmak isterdim sizlerle.

Giden geri gelmiyor ama en iyisi ben kabuklarımı kırıp müzik hayatıma yeniden döneyim. Sınavlardan sonra bir ritim şov sunayım sizlere 😉 Bir de sanat müziğimizin güzide parçalarından bir tanesini seçip ritimlerle biraz süsleyeyim bakalım nasıl bir şey olacak. Hasan’ın stüdyosundan “Sanat Müziği – Batı ritimleri” sentezini nasıl bulacaksınız 😛 Cevap: Tabi ki güzel bulacaksınız 😁 (mütevazilik aldı başını gidiyor bu aralar)

Yazıma son verirken ufak ufak Winamp’ıma dalayım bakalım beni ne tür müzikler bekliyor. Ben tekrar yazıncaya dek, sağlıcakla kalın efendim, müzikle kalın 😉